Strona Główna Cavalier King Charles Spaniel
Nasze rozmowy o miniaturowych spanielach

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy   
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ami - BOB BAMIGO i Viggo - GUINNES AND RUM AD CORDEM
Autor Wiadomość
Joreid 
Domownik

Wysłany: 2010-07-29, 08:52   Ami - BOB BAMIGO i Viggo - GUINNES AND RUM AD CORDEM

Postanowiłam założyć chłopakom jedną galerię. Viggo nam dorasta - zaczyna podnosić łapkę do siusiania :e16: - w związku z tym chyba przedszkolakiem zwać go chyba już nie bardzo można ;) Poza tym i tak prawie zawsze występują moi chłopcy w "dwupaku" - stąd decyzja o jednej galerii :)

Zaczniemy od "urodzinowej sesji"...

Wykorzystałam fakt, że chłopakom chciało się spać (widać to po Amim) i pstryknęłam parę fotek... a zaraz po nich...

Basterki
Domownik

Wysłany: 2010-07-29, 09:03   

suuuper łaciatki :e11:
buziaczki!!

Baster Aldaha Gold i Erigeron z Maciachowego Pola

Martynaa 
Kumpel

Wysłany: 2010-07-29, 09:09   

Fajnie, że chłopaki mają swoją galerię. :) Bardzo lubię oglądać ich zdjęcia, więc będę tu stałym gościem. Do pyszczka im w tych bandamkach! :e25:

Mizianko dla chłopaków - cavisiaków! :e18:

Czuprynka Viggusia...wyjątkowo urocza... :e12:

jowita136 
Domownik

Wysłany: 2010-07-29, 09:43   

Fajne fotki !!!!!!!!super w tych apaszkach wyglądają prawie jak blizniacy ,buziaki dla nich :e27:

Lena 
Domownik
Kasia

Wysłany: 2010-07-29, 10:03   

Ale fajne chłopaki- jak malowane! W tych apaszkach wyglądają słodko i jednocześnie zawadiacko :e24:

www.semperaugustus.pl

Donata Stawicka 
Domownik
Wiking,Frey,Dag

Wysłany: 2010-07-29, 12:50   

Jakie śliczne "bracholki" :) :) I noszą bandantki, jak mój Wikuś ! triś i blenek to cudowne zestawienie :) :) :e11: :e11: Powoli już zaciera się róznica wieku między nimi...Viggunio dorasta, tak jak Daguś, coś za szybko rosną te nasze szczeniaczki ...ucałuj słodkie pycholki :e27: :e27:

Joreid 
Domownik

Wysłany: 2010-07-29, 15:52   

Rzeczywiście zaciera się różnica - Viggunio ma jeszcze szczenięcą sierść, tłuszczyk i krótkie uszyska, ale wielkością dogonił Amiego i może jeszcze będzie większy. A urwis z niego :e6: , każda okazja jest dobra do tego, żeby podszczypać Amiego, skoczyć na niego lub pociamkać mu ucho. No i :e9: okazał się być małym niszczycielem - mój klapek, łóżko w sypialni, komoda, Bimbay - oto niektóre z jego "ofiar". W końcu poczułam, że mam szczeniaka w domu :e16: Się mówi trudno - na szczęście jak go pogoniłam przymierzającego się do kabla od odkurzacza, dał sobie spokój z gryzieniem tego typu przedmiotów. Nabroi - a potem popatrzy tymi ślepkami, przytuli się i człowiek wymięka. Amisio ten mój dzikus też stał się bardziej głaskliwy. Ech no wesoło w każdym razie jest...

Donata Stawicka 
Domownik
Wiking,Frey,Dag

Wysłany: 2010-07-29, 16:15   

Dagunio też obskubał narożnik Bimbaya... :e21: u mnie to mały blenuś robi za niszczyciela :e21: ale na widok tych pięknych, słodkich , smutnych oczu...nie można nawet krzyknąć... :e14:

eJoanna
Domownik

Wysłany: 2010-07-30, 00:28   

Chlopaki super wygladaja. Jak to fajnie miec bracholka!

Zoe tez traktuje Maxika jak starszego bracholka. I mam nadzieje, ze dlugo tak bedzie :)

szo_sza 
Znajomek

Wysłany: 2010-07-30, 10:18   

Cudnie wygladaja w tych chustkach :e24: . Mnie tez juz chodzi po glowie drugi cavis :e8: , ale maz na razie nie chce o tym slyszec.

A wlasnie ostatnio zastanawialam sie kiedy chlopaki zaczynaja podnosic noge podczas siusiania. Ktos mnie oswieci? Bo Lulu nadal siusia jak panienka :e10:

Joreid 
Domownik

Wysłany: 2010-07-30, 11:55   

szo_sza napisał/a:
Cudnie wygladaja w tych chustkach :e24: . Mnie tez juz chodzi po glowie drugi cavis :e8: , ale maz na razie nie chce o tym slyszec.

A wlasnie ostatnio zastanawialam sie kiedy chlopaki zaczynaja podnosic noge podczas siusiania. Ktos mnie oswieci? Bo Lulu nadal siusia jak panienka :e10:

To chyba różnie z tym podnoszeniem łapki... Viggo ma skończone 6 miesięcy i to podnoszenie łapki zdarzyło mu się ze trzy razy, a i dalej siusia jak dziewczyna. Nie rozpaczam z tego powodu, przynajmniej nie osikuje sobie łapek i brzuszka jak to było u Amiego ( i czasem dalej jest). W każdym razie zaczął się chłopak interesować obwąchiwaniem okolicznych słupów, także pewnie niedługo przyjdzie na niego pora. Amisio, nie pamiętam dokładnie, ale chyba coś tak w wieku 6-7 miesięcy, to "narastało" stopniowo, a teraz nie popuści żadnemu słupkowi czy okolicznym drzewkom, a nawet śmieciom leżącym na chodniku... Ech... Przynajmniej nauczyłam go, że jak chodzimy po mieście, to ma się chłopak ograniczać, ale czasem nie udaje mi się go upilnować :e9: Natura silniejsza :e21: Zanim więc idziemy na spacerek po mieście, daję mu się wysiusiać, ile tylko chce w okolicznym parku, potem mu "płynów" brakuje :e16:

Joreid 
Domownik

Wysłany: 2010-07-31, 08:36   

Moi chłopcy z urodzinowymi prezentami...

Zawsze na posterunku...

Kolejny pociąg...

I kto tu jest większy?

Raz na wozie, raz pod wozem...

Uuuuoa ogony dwa...

Miziaj mnie pani, miziaj...

Kolejne portrety

I na koniec... kocham Cię Amisiu... :e16:

Joreid 
Domownik

Wysłany: 2010-07-31, 08:55   

Oj i jeszcze jedno, bo mi się zawieruszyło, a takie słodkie według mnie...

Justyś27 
Domownik
Justys27

Wysłany: 2010-07-31, 08:57   

Słodziaki, chłopaki ;) :e22:

Donata Stawicka 
Domownik
Wiking,Frey,Dag

Wysłany: 2010-07-31, 10:18   

Śliczności pieski ! A fotki super !!! Każda urocza, zawłaszcza te dwie przytulone do siebie mordeczki i te parapetowe ,całusy od nas dla obu bracholków :e27: :e27:

Odpowiedz do tematu